You are here

Prezentacija - Javni konkurs za sufinansiranje inovacione djelatnosti u 2021. godini, Javni konkurs za ranu fazu razvoja startapova i Programska linija podrške projektima EUREKA programa

28/10/2021

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja Crne, u ponedjeljak, 1. novembra 2021. godinesa početkom u 10 časova, u prostorijama Komore, i online, putem Zoom platforme, organizuje prezentaciju na temu: Javni konkurs za sufinansiranje inovacione djelatnosti u 2021. godini, Javni konkurs za ranu fazu razvoja startapova  i Programska linija podrške projektima EUREKA programa.

Ministarstvo ekonomskog razvoja raspisalo je Javni konkurs za podršku razvoju inovacione zajednice kroz sufinansiranje sljedećih programskih linija utvrđenih u Programu za inovacije 2021-2024: 

  • Programska linija podrške EUREKA projektima;  
  • Programska linija za stimulisanje zaštite i razvoja pronalaska; 
  • Programska linija za podsticanje inovacione kulture; i  
  • Programska linija za realizaciju edukativnih programa u S3 oblastima. 

Ukupan iznos podrške obezbijeđen za ove namjene u 2021. godini iznosi 160.000 eura. 

Takođe, Ministarstvo je raspisalo Javni konkurs za ranu fazu razvoja startapova u ukupnom iznosu 200.000 eura. 

Skup ima za cilj da se zainteresovani predstavnici privrede i univerziteta upoznaju sa benefitima, iskustvima i načinom učešća u ovom programu, kao i da se upoznaju sa uslovima navedenog javnog konkursa. 

U cilju uspješne realizacije događaja, kao i zbog ograničenog broja učesnika, molimo da se blagovremeno prijavite, naglašavajući na koji način ćete pratiti skup. Prilikom realizacije skupa molimo da se poštuju mjere epidemiološke zaštite, shodno instrukcijama zdravstvenih tijela. Događaj će se održati u hibridnom formatu, uz omogućavanje i online učešća putem Zoom platforme. 

Cijeneći da ćete prepoznati značaj ove teme, prisustvo možete potvrditi popunjavanjem prijave putem link-a, najkasnije do 29.10.2021.godine. 

Agenda događaja nalazi se u prilogu poziva, a telefon za dodatne informacije je: 020 230 446. 

Fajlovi: