You are here

Percepcija poslodavaca koji učestvuju u dualnom sistemu obrazovanja o implementaciji ovoga procesa u Crnoj Gori

16/06/2021

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje, u četvrtak, 17.06.2021. godine, sa početkom u 10 časova, u prostorijama Privredne komore Crne Gore, organizuje prezentaciju istraživanja: Percepcija poslodavaca koji učestvuju u dualnom sistemu obrazovanja o implementaciji ovoga procesa u Crnoj Gori.

U cilju unapređenja obrazovnog sistema u Crnoj Gori, izmjenama odredbi Zakona o stručnom obrazovanju iz 2017. godine, određena rješenja za realizaciju dualnog obrazovanja su prilagođena našem sistemu obrazovanja i privrednom ambijentu. Školske 2018/2019. godine ponovo se krenulo u implementaciju ovog vida obrazovanja. S obzirom na to da je utvrđena potreba poslodavaca da imaju kadrove spremne za tržište rada, obezbjeđivanjem fleksibilnijih zakonskih uslova za obavljanje praktičnog obrazovanja zadovoljeni su interesi i privrede i učenika. Većim uključivanjem poslodavaca u sistem obrazovanja, posebno kroz praktično obrazovanje, profesionalnu praksu i dualni sistem obrazovanja, postignuta je bolja interakcija privrede i sistema obrazovanja.

Privredna komora Crne Gore je u saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje, sprovela istraživanje o percepciji poslodavaca, koji učestvuju u dualnom sistemu obrazovanja, povodom implemetacije ovoga procesa u Crnoj Gori.

Cijeneći da ćete prepoznati značaj ove teme, prisustvo možete potvrditi popunjavanjem prijave preko LINK-anajkasnije do srijede 16.06.2021. godine.

S obzirom da je broj mjesta u prostorijama Privredne komore Crne Gore ograničen, molimo vas da tokom procesa prijavljivanja odaberete opciju prisustva događaju (u sali ili online).

U slučaju da bi ste željeli odabrati opciju prisustva u sali Privredne komore, a kapaciteti budu već popunjeni, prijava za tu opciju biće automatski zatvorena i imaćete samo opciju online praćenja događaja, koju ćete moči da iskoristite.

Prilikom realizacije događaja primjenjivaće se mjere epidemiološke zaštite, shodno instrukcijama zdravstvenih tijela.

Telefon za dodatne informacije je: 020 230 705

Fajlovi: