You are here

Lanac turističkih usluga: Saradnja između italijanskih regija Emilija Romanja i Marke sa Albanijom, Hrvatskom i Crnom Gorom

01/10/2012
Lanac turističkih usluga

Organizatori ovog projekta su Ministarstvo za ekonomski razvoj Republike Italije, Italijanska asocijacija privrednih komora i Specijalna agencija Privredne komore Modene za promociju međunarodnog biznisa.

Partneri u projektu su: Regionalna asocijacija Privrednih komora Emilija Romanje, Privredna komora Ankone, Privredna komora Ređo Emilije, Privredna komora Riminija, SIDI Eurosportello – Specijalna agencija Privredne komore Ravene, Forum jadransko – jonskih privrednih komora, IAL Emilija Romanja – Škola za hotelski menadžment Seramaconi, Retecamere, Hrvatska gospodarska komora –  Županijska komora Rijeka, Privredna komora Crne Gore, Privredna komora Drača.
U projekat su uključene i Viša škola za ketering iz Opatije i Srednja stručna škola „Sergije Stanić“ iz Podgorice.
Projekat traje od januara 2012. godine do juna 2013. godine i finansira se iz Balkanskog fonda (Zakon Italije 84/2001).
Ciljevi projekta su saradnja i razmjena praktičnih znanja između Italije i zemalja Balkana u cilju razvijanja evropskih standarda kvaliteta, stvaranje mreže koja će promovisati dolaske turista i obilaske mjesta od naročitog kulturnog i prirodnog značaja, promocija sektora hotelijerstva tokom cijele godine i individualizacija strateških aktivnosti i investicionih mogućnosti za preduzeća.
Glavne aktivnosti u projektu su usmjerene na razmjenu prakse između italijanskih, hrvatskih i crnogorskih škola za hotelski menadžment i ketering, organizaciju dva “road show”-a u Emilija Romanji, te učešće na sajmu Cro Tour 2013 u Zagrebu.
U sklopu projekta će se organizovati i obuke za učenike u oblastima kulinarstva i usluživanja, koje će voditi predstavnici Škole za hotelski menadžment iz Seramaconija. Obuke će se organizovati u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Italiji.

Nike Sneakers | Nike Air Force 1 , Sneakers , Ietp STORE