You are here

Potpredsjednik Radovanović na Forumu EUSAIR u Tirani

18/05/2022

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović učestvovao u radu okruglog stola organizovanog 18. maja u okviru Foruma evropske strategije za Jadransku i Jonsku regiju (EUSAIR) u Tirani.

Forum je okupio ministre zadužene za spoljne poslove i evropske fondove, zvaničnike Evropske komisije, predstavbnike poslovne zajednice, relevantne aktere i širu javnost kako bi učestvovali u diskusiji o budućnosti Strategije i njenoj ulozi u rešavanju ključnih pitanja u ovom regionu. Cilj događaja je bio da podigne vidljivost EUSAIR-a i da se osvrne na značajan napredak postignut u prošloj godini u okviru Strategije.

Tokom okruglog stola, u organizaciji Foruma privrednih komora Jadransko-jonske regije, ukazano je na izuzetnu važnost komorskog sistema i njegove podrške poslovnim zajednicama tokom kriznih vremena. Cilj okruglog stola je bio da se ukaže na specifičnosti različitih komorskih sistema u Jadransko-jonskom području i ulogu koju mogu imati u većem razvoju EUSAIR-a.

Potpredsjednik Radovanović je govorio o organizaciji i aktivnostima Privredne komore Crne Gore, njenoj ulozi krovne asocijacije poslovne zajednice u našoj zemlji i institucionalnog partnera donosilaca odluka na državnom i lokalnom nivou u razvoju povoljnog biznis ambijenta. Istakao je najvažnije mehanizme podrške kojima je Komora olakšala rad članicama tokom pandemije i krize koju je uslovila agresija Rusije na Ukrajinu.

- Privredna komora doprinosi internacionalizaciji poslovanja svojih članica i predstavlja uvaženog partnera u brojnim regionalnim i međunarodnim komorskim asocijacijama, te važnog činioca ubrzanja puta naše države ka Evropskoj uniji - zaključio je Radovanović.