You are here

Prva godišnja regionalna konferencija Regionalnog Challenge fonda

09/12/2021

Regionalni Challenge fond (RCF) je finansijski mehanizam usmjeren na povećanje zapošljivosti i unapređenje konkurentnosti u regionu Zapadnog Balkana, kroz dodjelu bespovratnih sredstava konzorcijumima obrazovnih ustanova i kompanija koji zajednički sprovode programe kooperativnog i dualnog obrazovanja. Fond je nastao na inicijativu nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), delegiran KfW razvojnoj banci, a sprovodi ga Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana kao glavni implementacioni partner.

RCF organizuje Prvu godišnju regionalnu konferenciju 15. decembra od 10 do 13 časova. Pored predstavljanja rezultata izuzetno uspešnog prvog javnog poziva za dodjelu grantova, na koji se javilo više od 200 projekata sa preko 600 partnerskih kompanija iz čitavog regiona, tokom konferencije ćemo nastojati da otvorimo teme od značaja za ustanove koje pružaju stručno obrazovanje i obuku, kompanije, kao i njihovu zajedničku saradnju na unapređenju relevantnosti obrazovnih programa u skladu sa aktuelnim inicijativama i javnim politikama.

U razgovoru sa predstavnicima međunarodnih organizacija, privrednih komora, kompanija i obrazovnih ustanova iz šest ekonomija Zapadnog Balkana, identifikovaćemo ključne izazove i dobre prakse u domenu zelenog pristupa stručnom obrazovanju i obuci u cilju doprinosa zelenom privrednom rastu, digitializaciji i ulozi obrazovanja, kao i o regionalnoj saradnji.

Više informacija o samoj konferenciji, link za registraciju i agendu konferencije možete pronaći ovdje

We recommend